Fine   graphic   design   since   1989

Sinds 1989 werk ik als zelfstandig ontwerper en vormgever.
Dit wil ik en dat doe ik: ongewoon goede en mooie dingen maken.

Grafisch ontwerpen/vormgeven zie ik altijd als een boeiend, uitdagend en spannend spel wat ik eindeloos speel, met vele componenten en met een - ook voor mij - vaak verrassende uitkomst. Streven naar maximale synthese.
Aan de ene kant de wensen, vragen, verwachtingen en eisen van de opdrachtgever. Aan de andere kant het inzicht, mijn ambitie, gedrevenheid, professionaliteit, ervaring, nieuwsgierigheid en talent om voor elke opdracht een uniek en op maat vormgegeven product te bedenken, inhoud te geven en te realiseren. Dit is geïnspireerd balanceren, grenzen opzoeken, verrassende invalshoeken toepassen, beschouwen en reflecteren waarbij telkens het ontwerp-plezier de kern vormt.

Zowel de ontwerpfases als het productietraject worden transparant en helder geformuleerd en gecommuniceerd. In dit complexe spanningsveld van wensen, eisen, verwachtingen, ideëen, ontwerpen en visualiseren voel ik me bijzonder thuis.

Omdat alle communicatie via mij verloopt ontstaat er geen ‘ruis’. Van het eerste oriënterende gesprek tot en met het leveren van het eindproduct - in welke vorm dan ook - ben ik de spil en de constante factor in het hele proces.
Als een opdrachtgever besluit om met mij te willen samenwerken is mijn intentie altijd om dit het begin te laten zijn van een mooie, vruchtbare, inspirerende, persoonlijke en duurzame relatie.

Geluk is de manier waarop we reizen.

Inspiratie en fascinatie
Elke dag opnieuw koester ik me aan de werelden van muziek, kunst, cultuur, design. Een leven zonder deze werelden bestaat voor mij niet. Verder hou ik van ontmoetingen met mensen waarbij het echt ergens over gaat. Lekker eten en genieten van de mooie dingen in het leven is onlosmakelijk verbonden met degene die ik ben. We moeten leren genieten van de ‘kleine dingen’ in het leven omdat die vaak aan het einde de ‘grote dingen’ blijken te zijn. Mijn motto is: GENIET ERVAN - HET IS LATER DAN JE DENKT.

Het PORTFOLIO laat slechts een zeer klein deel zien van de gerealiseerde projecten (inmiddels ver over de 1.400). Mocht u interesse hebben om met mij te willen werken dan kom ik graag langs om mezelf 'live' voor te stellen (inclusief een koffertje met voorbeelden van mijn werk).